165
מקבלות שירות
7
ישובים
7
בתים חמים
מדברי עו"ס רעות סנפיר
בית חים חדיד
כאשר נערה, שבתחילת השנה סירבה להגיע לבית, אומרת "איזה מזל שיש בית חם" ומחייכת חיוך ענק- אלה הפנים שמאחורי הכותרות; לשמוע נערה שהיתה דחויה וסגורה מפטפטת ומספרת חוויות מבית הספר, ושאר הבנות מאזינות לה - זה הקול שצומח ומתעצם.
נערה שבודקת גבולות, אחרת שמבקשת עזרה בלימודים, ועוד אחת שמרשה לעצמה לספר סוד כי בבית אין מי שיקשיב - כל אלה ועוד הם החיבור האמיתי והחשוב שבשבילו אנחנו פה.
בתים חמים
"פינה מוגנת אוזן קשבת"
מדברי אחת הנערות - בית חם לוד
"אוהבת לבוא לכאן כי זה מקל עלי ונותן לי אפשרות להתרחק מהבית והבעיות דרך פעילויות שאנחנו עושות, וגם בעזרת הפגישות האישיות עם העו"ס.
פתאום יש לנו מישהו שמקשיב ומבין אותנו. ויש לי חברות טובות ואם בית ומדריכה שאני מאוד אוהבת"
תכנית "בתים חמים" הינה תכנית טיפולית המיועדת לנערות בסיכון הזקוקות למסגרת טיפול ומניעה בקהילה.
נערות בסיכון מהוות קבוצת התייחסות חשובה הזקוקה למענים יחודיים. ככלל, מאופיין גיל ההתבגרות בבדיקת גבולות, בהיפרדות ממבוגרים ובהתנסויות מגוונות. בקרב נערות בסיכון מחריפים נושאים אלו בשל רקע משפחתי מורכב, הגירה, סיבות אישיותיות, והשתייכות לקהילות מוחלשות.
"בית חם" הינו מסגרת טיפולית בקהילה המסייעת בפיתוח כישורים ומיומנויות הנדרשים לעיצוב אישיות ולהשתלבות בחברה נורמטיבית. במוקד העבודה בבתים החמים מוצב הקשר עם דמויות בוגרות מיטיבות ועם קבוצת השווים.
במסגרת מכרז משרד הרווחה הוקמו בשלוש השנים האחרונות שמונה בתים חמים. שלושה בתים חמים נוספים הופעלו ע"י העמותה במהלך שנים אלו והועברו בהמשך להפעלת הרשויות המקומיות. מסגרות הבתים החמים פועלות פעמיים בשבוע בשעות אחה"צ והערב. כל מסגרת נותנת מענה ל-15 נערות בגילאי 13-18 וכוללת צוות של עו"ס, אם בית ומדריכה.
מטרות התכנית
חיזוק החוסן האישי של הנערות בפן הריגשי, בריאותי, חברתי,לימודי והעשרתי.
הכשרת הצוות בתחומי ידע רלוונטי לטיפול בנערות ולהפעלת הבית החם.
שיפור קשרי הנערה עם משפחתה , בדגש על הקשר עם האם.
יצירת קבוצת השתייכות תומכת ומוגנת עבור הנערות.
מרכיבי התוכנית
ארוחת צהריים חמה - המבושלת בבית החם עצמו.
תמיכה לימודית – בסיוע של מורים ומתנדבים
"מעגל נערות" – מפגש שבועי קבוצתי של הנערות והצוות, המונחה ע"י העו"ס ועוסק בשלל נושאים מעולמן.
מפגשים טיפוליים פרטניים במידת הצורך – של העו"ס או גורם רווחה עם הנערה לטיפול בקשייה.
סדנאות טיפוליות – מועברות ע"י מנחים חיצוניים ועוסקות ביחסים בינאישיים, בריאות האישה, תרפיה באמנות ועוד.
פעילות העשרה חווייתית – בניהולן של המדריכה החברתית והעו"ס ובהנחיית גורמי חוץ סביב פעילויות כמו יצירה ואומנות, ביקור בתאטרון , התנדבות ועוד ועוד.
סביבה טיפולית הוליסטית – הבתים פועלים בגישת "סביבה טיפולית" לפיה כל רגע של השהות בבית הוא מקור להשפעה על עולם הנערות באמצעות המבוגרים המשמעותיים וכל מאורע או התנהגות מתפרשים ומקבלים התייחסות כאירוע דינמי.
7
ישובים
הנהלת התכנית טלפון: 08-9146644 / 089146645 פקס: 08-9152865 דוא"ל: anatz@rashi.org.il